Sledujte nás:

Přehled nutričních hodnot základních druhů tuků

Zpět

Další údaje najdete v podrobné databázi potravin zde: Databáze tuků

Všechny hodnoty jsou uvedené na 100 g/ml.

 

kJ

kcal

B (g)

T (g)

S (g)

Tuky

         

Margarín - průměr

2200

524

0

60

0

Margarín se sníženým obsahem tuku - průměr

1700

405

0

45

0

Máslo čerstvé

3100

738

1

82

1

"Máslo" pomazánkové - průměr

1360

324

4

31

6

Máslo se smetanovým zákysem

2870

683

1

76

1

Oleje (všechny druhy)

3710

883

0

100

0

Pokrmový tuk na smažení

3780

900

0

99

1

Sádlo vepřové škvařené

3750

893

0

99

0

Ztužený tuk na pečení

2800

667

0

75

0

 

Hodnocení (35 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 03. 2017 14:47
děkuji moc
26. 03. 2017 14:47
děkuji moc
26. 03. 2017 14:47
děkuji moc
20. 03. 2017 10:59
Poslední dobou před margaríny či máslem dávám přednost čerstvým termizovaným sýrům typu žervé či cottage. :-)
18. 03. 2017 21:25
Pěkná tabulka
16. 03. 2017 15:09
Asi budu dávat přednost pomazánkovému máslu a kvalitnímu margarínu, naštěstí mi chutnají oba.
15. 03. 2017 23:55
Děkuji za tabulku vytisknutí si ji
15. 03. 2017 22:07
Pomazánkové máslo jsem nikdy nejedl, pač mi extra nechutnalo. Rodiče to dříve kupovali na tuny, dělali z toho všelijaké pomazánky. Když vidím tu tabulku, tak si říkám, že pomalu lepší volbu nemohli zvolit (z pohledu energetické hodnoty tuků)
15. 03. 2017 20:12
super tabulka
15. 03. 2017 07:58
pěkná tabulka, vytisknu si jí
15. 03. 2017 07:29
Jasný přehled - vytisknu si
15. 03. 2017 07:29
Jasný přehled - vytisknu si
15. 03. 2017 06:38
Díky za tabulku, myslím že spousta letitých stobáků má už tohle v hlavě...
14. 03. 2017 18:22
Zvykla jsem si používat místo másla flóru light a nevadí mi.
14. 03. 2017 18:14
Děkuji za tabulku, opět dobrá pomůcka.
14. 03. 2017 15:32
Nutričně hezky přehledná tabulka. Máslo se ale v některých případech bohužel chuťově nahradit nedá. :-)
14. 03. 2017 14:29
Souhrnný přehled nutričních hodnot základních tuků je výborná pomůcka pro ucelení znalostí a celkového obrazu z této oblasti potravin. Děkuji.
14. 03. 2017 11:58
Perfektní přehled a skvělá Stobácká databáze....
14. 03. 2017 11:55
Medvedice3: Může to být chutí, která každému nejede, může to pocházet z dob dětství - pamatuju si, že tehdy mi margaríny taky nechutnaly, takže jsem je jako dospělá dloooouho ani nezkoušela (a teď mi nevadí, dost možná se ta chuť zlepšila), a může to být i tím, jak říkáš - starší generace, která zažila válku, nás infikovala tou představou, že margarín je podřadnou náhražkou másla (moje babička třeba margaríny nesnášela) a může to být i tím, že margaríny dříve nebyly kvalitní, takže ti, co o jejich složení a výživě něco věděli, je často jednostranně šmahem zavrhovali, k čemuž se houfně připojovali producenti másla, takže z toho vznikl módní trand.
14. 03. 2017 11:26
Proč jen mám dlouhodobou averzi k margarínům všeho druhu? Je to tím, že je to náhražka?

Naši partneři