Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jehněčí kýta (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 550 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 2.4 g
Tuky: 5.5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u jehněčí kýty je obecně ještě poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Jehněčí kýtu můžete výjimečně zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, hovězí zadní nebo kuřecí či krůtí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři