Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřová panenka (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 480 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 1.8 g
Tuky: 4 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové panenky je obecně poměrně nízký, odstraňte však viditelný tuk z povrchu masa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Vepřovou panenku můžete zařadit do jídelníčku, nahradit ji můžete levnější vepřovou pečení nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři