Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka sójová odtučněná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1330 kJ
Bílkoviny: 50 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.8 g Cukry: 7.3 g
Sacharidy: 25 g Vláknina: 20 g
Sůl: 0 g

Jedná se o mouku ze sójových bobů, ze které byl během výroby odstraněn olej. Oproti klasické mouce vyrobené z obilovin má velmi vysoký obsah poměrně kvalitních bílkovin a nižší obsah sacharidů, dále obsahuje některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sójová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Lze ji použít pro zahušťování, ve směsi s běžnou moukou také pro přípravu pečiva. Sójová mouka je bohatým zdrojem bílkovin, ale také energie, používejte ji proto jen v přiměřeném množství.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete sójovou mouku používat, nahradit ji můžete celozrnnou moukou vyrobenou z obilovin, například žitnou či ječnou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři