Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rohlík celozrnný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1150 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 3.3 g
Sacharidy: 55 g Vláknina: 8 g
Sůl: 1.4 g

Pokud se jedná o celozrnné pečivo, musí výrobek obsahovat minimálně 80 % celozrnné mouky ze všech použitých mouk. Takové pečivo je bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Výhodou je také nižší glykemický index. Celozrnné pečivo je vhodné zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku. Dávejte však pozor, zda se jedná skutečně o pečivo celozrnné, celozrnných výrobků je na trhu velmi málo, většinou se jedná o pečivo vícezrnné, které je sice vhodnější než pečivo bílé, ale nutriční hodnoty celozrnného pečiva nedosahuje. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři