Sledujte nás:

Kategorie potravin

Brambory pozdní
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 330 kJ
Bílkoviny: 2.4 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.3 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 16 g Vláknina: 1.6 g
Sůl: 0.04 g

Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři