Sledujte nás:

Kategorie potravin

Brambory rané
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 310 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 14.7 g Vláknina: 1.4 g
Sůl: 0.07 g

Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu. Nové brambory mají díky rozdílné struktuře a celkově nižšímu obsahu škrobu nižší glykemický index, jsou proto vhodnější.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři