Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kypřící prášek do perníku
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 690 kJ
Bílkoviny: 2.4 g SAFA: 1.1 g
Tuky: 1.8 g Cukry: 0.7 g
Sacharidy: 34.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 34.09 g

Nejčastěji se jedná o směs jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného), difosforečnanu disodného a mouky nebo škrobu, které slouží jako plnidlo. V kypřícím prášku do perníku je navíc obsaženo koření. Nevýhodou je obsah fosfátu, jejichž příjem by se měl omezovat kvůli negativnímu působení na vstřebávání vápníku. V množství, ve kterém se kypřící prášek používá, však není příjem fosfátu nijak významný. Na trhu je možné koupit i bezfosfátový kypřící prášek. Samotný kypřící prášek není ve výživě nijak významný, nevhodné složení však mají většinou pokrmy z něj připravené, které jsou většinou bohatým zdrojem energie, cukru a tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři