Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hřiby
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 160 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 0.9 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.04 g

Houby obsahují malé množství hodnotných bílkovin, obsah tuku a cukrů je zanedbatelný. Významný je však obsah vitaminů (skupiny B, D, C a karotenů) a minerálních látek. Velmi vysoký je v houbách obsah vlákniny, narozdíl od zeleniny obsahují také chitin, díky kterému jsou těžko stravitelné. Nevýhodou je také vyšší obsah kontaminantů, zejména těžkých kovů v ekologicky zatížených oblastech, a také přítomnost přírodních toxických látek, které jsou běžně obsaženy i v některých druzích jedlých hub. Houby je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, s jejich konzumací by se to však nemělo přehánět.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři