Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka žitná chlebová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1440 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 3 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 75 g Vláknina: 9 g
Sůl: 0.01 g

Žitná mouka je především zdrojem škrobu, menšího množství bílkovin a malého množství tuku. Oproti pšenici obsahuje vyšší množství vlákniny s příznivými účinky. Dále je zdrojem některých vitaminů a minerálních látek. Jedná se však o bohatý zdroj energie, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství. Žitná mouka se používá především pro pečení chleba, perníku a dalších výrobků.

Náhrada

Žitnou mouku můžete nahradit jiným druhem celozrnné mouky, například ječnou či pohankovou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři