Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Polentový koláč s tvarohem a jahodami

Zpět
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3876 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 4, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Do lehce osolené vroucí vody (0,4l) pomalu přisypávejte kukuřičnou polentu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Že je polenta hotová poznáte tak, že se při míchání odlepuje od stěn hrnce. Instantní je hotová zhruba za 3 minuty, nepředvařená potřebuje ke správné konzistenci asi 20 minut. Důležité je polentu stále míchat, aby se netvořily hrudky, můžete použít i metličku. Poté odstavte z plotny a přimíchejte 2 polévkové lžíce medu, pár kapek šťávy z citronu, 1/2 lžičky kypřícího prášku, žloutky a vše důkladně promíchejte. Nakonec jemně vpracujte sníh z bílků. Do vymazaného a vysypaného plechu střídavě vrstvěte polentovou směs a tvaroh smíchaný s 2 lžícemi medu a šťávou z citronu. Na závěr ozdobte ovocem dle vlastního výběru a pečte 20 minut na 180°.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři