Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomazánka z pečeného lilku a uzené makrely

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek400
Makrela uzená50
Citronová šťáva10
Česnek12

Dochucovadla:

čerstvé bylinky

Energetická hodnota celkem: 1036 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 173 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Lilek dáme péct v kuse do trouby, přidáme i celé stroužky česneku, pečeme na 200 °C, dokud není lilek měkký, česnek vyndáme dříve, aby se nespálil. Lilek necháme vychladnout, vychladlý lilek oloupeme a rozmixujeme společně s uzenou makrelou. Dochutíme citrónovou šťávou, případně solí a přidáme nasekané bylinky (petrželku, pažitku).

Hodnocení (25 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 12. 2017 20:36
lilek mi moc nechutná, ale v této kombinaci to může být dobré...
08. 10. 2017 07:15
.Lilek mám moc ráda,dělám ho většinou na cibuli a s cuketou,případně rajčaty.Tento recept vypadá zajímavě,ani není složitý,tak to možná také zkusím.
06. 10. 2017 08:23
lilek mi moc chutnal v Itálii. Ale sama ho moc neumím upravit. Pokusím se o tento recept
05. 10. 2017 19:25
To vypadá jednoduše a chutně. Vyzkouším
04. 10. 2017 13:52
Spojením lilku a makrely si nejsem moc jistá, každé sólo mám ráda, ale nevím najdu-li odvahu smíchat. Asi zkusím jen vzorek a uvidíme :-)), spíš bych zkusila použít tuňáka.
04. 10. 2017 08:35
Jednoduché na přípravu, takže zkusím.
03. 10. 2017 20:16
Lilek moc nevařím, tak mám alespoň inspiraci.
03. 10. 2017 17:25
Bez toho lilku by to bylo asi lepší.
03. 10. 2017 16:47
To musím vyzkoušet, uzenou makrelu mám ráda, ale s lilkem jsem ji ještě nezkoušela.
03. 10. 2017 09:35
To musím zkusit
03. 10. 2017 09:00
nevím, jestli vyzkouším
03. 10. 2017 06:50
Určitě zkusim
02. 10. 2017 22:25
Vypadá pomazánka lákavě.
02. 10. 2017 17:57
Lilek - super, vyzkouším!
02. 10. 2017 13:37
Děkuji za recept ó víkendu vyzkouším
02. 10. 2017 11:35
pomazánky z ryb mám ráda a je to i cenově dobré jídlo pro celou rodinu
02. 10. 2017 07:13
to vypadá dobře, díky za recept, určitě vyzkouším :-)
02. 10. 2017 05:48
vyzkoušim
02. 10. 2017 04:12
S lilkem nemám zkušenost, uzenou makrelu mám ráda, vyzkouším.
02. 10. 2017 00:29
Zajímavé, lilek mám, makrelu běžné kupuji, tak mohu zkusit.

Naši partneři