Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hříbkové rizoto s olomouckými tvarůžky

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, česnek

Energetická hodnota celkem: 8420 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 350, SAFA (g): 14, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2105 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 87.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a kmín. Přidáme rýži a pár minut restujeme. Poté zalijeme vínem, které necháme odvařit. Rizoto během vaření podléváme po částech vývarem (případně vodou) a vaříme do měkka. V polovině vaření přidáme do rizota nakrájené a orestované houby a cuketu a celé vaříme do změknutí rýže. Na závěr do rizota přidáme nakrájené syrečky a případně dochutíme solí.

Fotografie

Hodnocení (28 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 09. 2017 20:14
Hribky uz rostou, už se těším, až recept vyzkouším.
15. 09. 2017 09:14
Dík za inspiraci.Bylo to moc dobré,jen místo hříbků jsem dala žampiony.
15. 09. 2017 09:06
Doufám, že až se vrátím z lázní budou ještě houby a budu moci ochutnat. tuto lahůdku
13. 09. 2017 14:34
děkuji za podzimní inspiraci, hřiby nemám zkusím žampiony
13. 09. 2017 06:23
vyzkoušim
12. 09. 2017 22:25
Vypadá to zajímavě
12. 09. 2017 15:48
Moc dobré .... tvarůžek jsem si nechala rozpustit oři ohřevu rizota v práci.... ale kolegyně měla rybu...tak se to ztratilo.......
12. 09. 2017 13:02
Miluji jakékoliv rizoto, s tvarůžkami a houbami jsem ještě nezkoušela, děkuji za inspiraci
12. 09. 2017 12:43
Uvařením tohoto receptu si splhnu u manžela se synem já olomoucké tvarůžky nepozru
12. 09. 2017 06:13
Cuketu, tvarůžky ano, hříbky ne.
11. 09. 2017 22:31
Určitě tenhle recept vyzkouším
11. 09. 2017 21:33
vypadá to dobře
11. 09. 2017 21:06
Zajímavá kombinace, vyzkouším - díky za recept :-)
11. 09. 2017 20:56
Tak tohle asi nevyzkouším, neboť mi nešmakují smradlavky sýry
11. 09. 2017 18:56
Vypadá to dobře, tvarůžky máme rádi, jen ty hříbky nemáme :-)
11. 09. 2017 14:49
Moc zajímavý recept. Syrečky miluju, tak teď už jenom hupky, hupky do lesa na houby. :-)
11. 09. 2017 14:15
mohlo by to mít zajímavou chuť, jen ty hříbky nejsou
11. 09. 2017 10:01
Tedy zkusit to můžu, tvarůžky miluju , ale sýr dávám strouhaný na rizoto a ne do rizota, vyzkoušíme uvidíme :o))
11. 09. 2017 09:18
S tvarůžky nemám moc zkušeností, ale je to zajímavá kombinace.
11. 09. 2017 08:57
Hříbky I cuketu mám, jen s těmi tvarůžky váhám. Nepatří úplně mezi mé oblíbené sýry a do italského jídla mi moc nesedí. Ale může to být dobré, asi někdy zkusím.
11. 09. 2017 08:39
Tvarůžky mám moc ráda, zůstalo mi pár žampionů v lednici, zítřejší oběd je jasný.
11. 09. 2017 07:13
Skvělé, tvarůžky miluji, určitě to vyzkouším.
11. 09. 2017 07:05
Vypadá to dobře, uvidím jestli nějaké hříbky budou, tak určitě vyzkouším :-)

Naši partneři