Kategorie receptů
- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík, houska michelská | 300 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Mouka pšeničná polohrubá | 40 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový květ, petrželka
Energetická hodnota celkem: 5853 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 224,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ
Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
6 housek nakrájíme do mísy na kostičky, v mléce rozmícháme žloutky, osolíme a zalijeme tím housku. Promícháme a necháme nasáknout. Z bílků ušleháme pevný sníh, k vlhké housce přisypeme trochu mouky a vmícháme sníh. Mokrýma rukama tvarujeme koule velikosti tenisového míčku, vaříme v páře 20 - 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.