Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pikantní krevety s limetkou a citronovou trávou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

limetka, citronová tráva, chilli, česnek, zázvor, sůl

Energetická hodnota celkem: 2448 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 10, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 612 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. Na řepkovém oleji krátce opečeme na drobno nakrájený česnek, čerstvý zázvor a nasekanou citronovou trávu. Přidáme trochu cukru, krevety a opékáme než krevety změní barvu (zoranžoví) a cukr zkaramelizuje. Zalijeme trochou vody a odstavíme. Takto připravené krevety dochutíme limetkou, solí a případně podle chuti chilli. Podáváme s rýží nebo kouskem čerstvého pečiva.

Fotografie

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2018 11:25
Budu muset vyzkoušet, zatím jsem neměla odvahu to doma udělat. Recept vypadá jednoduchý-vyzkouším
15. 10. 2017 14:20
Krevety jsou výborné, zkusím i tento recept.
08. 10. 2017 15:43
Tedy děvčata, vidím,že budu muset krevety vyzkoušet taky, zatím jsem je jedla vždycky jen v restauraci , ale vidím,že nejsem sama začátečník - tak to risknu :-))
08. 10. 2017 13:40
Mořské plody nemusím, ale tenhle recept možná zkusím, pokud budou krevety už vyčištěné. Přijde mi, že je to moc práce kvůli kousíčku, co se z nich dá použít :-).
03. 10. 2017 16:51
Vypadá to dobře. Krevety mám ráda, ale nikdy jsem je nepřipravovala, tak snad najdu odvahu je připravit :-).
03. 10. 2017 09:01
krevety mám v mrazáku, vyzkoučím
02. 10. 2017 15:30
Tohle vypadá lákavě, krevety jsem ještě nikdy nejedla, třeba během tohoto měsíce se překonám a krevety vyzkouším .....

Naši partneři