Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb pšeničný bílý průměr | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 120 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 140 |
Vepřová kýta (syrová) | 480 |
Česnek | 20 |
Cibule | 220 |
Hřiby | 290 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, petržel
Energetická hodnota celkem: 5106 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1277 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Opékáme na řepkovém oleji dozlatova, poté přidáme na kostky nakrájené maso, které mírně osolíme a opepříme. Po chvíli opékání přidáme prolisovaný česnek a očištěné nakrájené houby. Ochutíme pepřem a kmínem a podlijeme vývarem nebo vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájenou mrkev a celer. Vaříme cca hodinu, dokud není maso měkké. Omáčku můžeme zahustit nadroleným chlebem nebo například luštěninovou moukou, případně nemusíme zahušťovat vůbec. Přidáme mléko a provaříme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem, ale houby a maso dodají omáčce chuť a není třeba tolik solit. V úplném závěru můžeme přidat čerstvou petrželku. Podáváme s rýží nebo těstovinami. hmotnost hotového pokrmu 1390 g, na 100 g 370 kJ
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.