Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kapr na česneku

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr (syrový)480
Česnek10
Strouhanka20
Olej řepkový40

Dochucovadla:

Sůl, citronová šťáva, sekaná petrželová nať

Energetická hodnota celkem: 4391 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 28, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1098 kJ

Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Očištěné porce kapra omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme půl hodiny odležet. Pak je potřeme prolisovaným česnekem, můžeme posypat petrželkou a posypeme strouhankou. Vložíme do vymazaného pekáčku a ještě zakápneme olejem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca půl hodiny, během pečení můžeme podlévat. Jako příloha se hodí zelenina, ať již syrová, grilovaná nebo dušená a chleba.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 10. 2017 17:46
Vypadá to dobře,určitě je možné takto připravit i jiný druh ryby.Děkuji za nápad.

Naši partneři