Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

bosáky - bramborové knedlíky

Zpět
  • Autor: oharek
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)750
Brambory vařené (nesolené)250

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3250 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 650 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nastrouhané syrové brambory hodně vymačkáme přes plátýnko téměř do sucha - vodu necháme ustát a usazený škrob poté použijeme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Syrových brambor musí být 2/3 váhy a vařených 1/3. Poté trošku osolíme a přidáme škrob z vymačkaných brambor. Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v hrubé mouce a vaříme úměrně velikosti stejně jako bramborové.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři