Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Masové (vepřové panenky) kuličky s lilkem (baklanážem)

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová panenka (syrová)500
Lilek500
Vejce celé (syrové)55

Dochucovadla:

sůl, černý pepř, tabasco-pár kapek, chilli koření, petrželka, máta a koriandr 3 lžíce citrónové šťávy, kůra 1/2 citrónu, 1/2 lžičky mleté papriky

Energetická hodnota celkem: 3225 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 11, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 538 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Lilky propícháme vidličkou. Dáme je na plech a pečeme až jsou hnědé, měkké a scvrklé cca 40 min. Po upečení rozkrájíme a rozmačkáme na pyré (můžeme i rozmixovat). Troubu s necháme zapnutou. Nakrájíme bylinky. Maso umeleme a promícháme s ostatními surovinami (lilek přidáme ař nakonec), vytvoříme kuličky a klademe na plech vyložený papírem. Pečeme do zlatova. Lze i smažit na pánvi, pak je třeba připočíst olej na smažení. Během pečení kuličky obrátíme. Podáváme se zeleninovým salátem, chlebem studené i teplé.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři