Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová panenka (syrová) | 500 |
Lilek | 500 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
sůl, černý pepř, tabasco-pár kapek, chilli koření, petrželka, máta a koriandr 3 lžíce citrónové šťávy, kůra 1/2 citrónu, 1/2 lžičky mleté papriky
Energetická hodnota celkem: 3225 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 538 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Lilky propícháme vidličkou. Dáme je na plech a pečeme až jsou hnědé, měkké a scvrklé cca 40 min. Po upečení rozkrájíme a rozmačkáme na pyré (můžeme i rozmixovat). Troubu s necháme zapnutou. Nakrájíme bylinky. Maso umeleme a promícháme s ostatními surovinami (lilek přidáme ař nakonec), vytvoříme kuličky a klademe na plech vyložený papírem. Pečeme do zlatova. Lze i smažit na pánvi, pak je třeba připočíst olej na smažení. Během pečení kuličky obrátíme. Podáváme se zeleninovým salátem, chlebem studené i teplé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.