Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 12 |
Cibule | 75 |
Česnek | 10 |
Špenát listový Bonduelle | 800 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 600 |
Parmezán 32% | 50 |
Šunka Parmská | 80 |
Dochucovadla:
sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 4447 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 889 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Na oleji zlehka orestujeme česnek a na jemno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, zalijeme mlékem, trochou vody (nebo vývaru) a osolíme. Pokud máme rádi hustší polévky, můžeme přidat ještě pokrájenou bramboru. Přivedeme k varu a necháme lehce provařit cca 5 - 8 minut. Poté přidáme polovinu parmezánu a rozmixujeme dohladka. Před servírováním přidáme sušenou šunkou a strouhaný parmezán.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.