Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Svíčková Twiggi

Zpět
  • Autor: Cairo
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 8014 kJ

Bílkoviny (g): 183, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 35, Cukry (g): 62, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1336 kJ

Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Na teflonové pánvi rozehřejeme pořádně olej a na něm opečeme maso dohněda, po opečení maso odložíme stranou. Na té samé pánvi nejdříve osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidáme nakrájený celer a petržel. Maso i s osmahnutou zeleninou dáme do papiňáku, dosolíme a přidáme vše ostatní koření, dolejeme vodou dle potřeby a dáme vařit. Až nám začne papiňák syčet, vaříme asi 40 min. Pak vyndáme masíčko, scedíme a rozmixujeme zeleninu na omáčku, přidáme smetanu, cukr a citronovou šťávu, povaříme. Pak ještě v omáčce prohřejeme nakrájené maso a můžeme podávat. Myslím, že k téhle Twiggi verzi si můžeme dát i plátek knedlíku :-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři