Kategorie receptů
- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 220 |
Mrkev mladá Bonduelle mražená | 200 |
Hrášek Vapeur Bonduelle mražený | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
Uzená kýta | 200 |
Rohlík celozrnný průměr | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek, bylinky (petrželka, pažitka)
Energetická hodnota celkem: 5717 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 572 kJ
Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 14.4, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Celozrnné rohlíky (ideálně den staré) nakrájíme na menší kostky a namočíme do mléka. Přidáme žloutky, bílý jogurt, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Promícháme a přidáme nasekané bylinky (petrželku, pažitku), pokrájené libové uzené, mraženou zeleninu (necháme trochu povolit) - například mladou mrkev a hrášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi. Hotovou směsí plníme formičky na muffiny nebo malé zapékací mističky a pečeme 20–30 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.