Kategorie receptů
- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Švestková povidla | 40 |
Voda | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Rum | 15 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 1ks hřebíček, mletá skořice, citrónová šťáva z 1/3 citrónu + kůra
Energetická hodnota celkem: 2458 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ
Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1/2 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.