Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Švestková omáčka

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, 1ks hřebíček, mletá skořice, citrónová šťáva z 1/3 citrónu + kůra

Energetická hodnota celkem: 2458 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 21, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ

Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1/2 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři