Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

pštrosí vejce s hořčičnou omáčkou

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, pepř, sůl, cukr, sezónní bylinky

Energetická hodnota celkem: 15923 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 310, Sacharidy (g): 162, SAFA (g): 134, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 3981 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 77.5, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 33.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a 1PL hořčici s trochou vody řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pak směs rozdělíme na 4 stejně velké části, každou jednou částí obalíme oloupaná vařená vejce. Potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran nebo upečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova. Máslo rozpusťte v rendlíku, vsypte mouku 3PL a za stálého míchání zpěňte. Míchejte a přilévejte vývar a smetanu. Vařte 15 minut. Do omáčky vmíchejte obě hořčice, cukr a sůl. Nechte povařit. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory s bylinkami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři