Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cottage 20% průměr | 60 |
Vejce celé (syrové) | 170 |
Ředkvičky | 80 |
Flora | 20 |
Hořčice plnotučná průměr | 25 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1763 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 441 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Bílky pokrájíme na menší kostky. Žloutky rozetřeme s Florou a přidáme hořčici. Smícháme s cottagem a přidáme bílky. Na závěr přidáme ředkvičky, které nakrájíme na tenké plátky. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Vše opatrně promícháme a podáváme, ideálně s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.