Kategorie receptů
- Autor: sebena
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 50 |
Eidam 30 % průměr | 30 |
Květák | 300 |
Cibule | 40 |
Brambory zimní | 70 |
Máslo | 6 |
Energetická hodnota celkem: 1385 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 693 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvařený květák i brambory rozmačkáme, přidáme strouhaný sýr, vejce, na drobno nakrájenou cibuli, petrželovou nať, osolíme, opepříme a přidáme trošku másla. Dobře promícháme a tvoříme placky, které klademe na pečící papír a dáme péct aby chytly barvu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.