Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Maliny | 140 |
Borůvky | 140 |
Vločky ovesné | 60 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Rum | 8 |
Mouka špaldová celozrnná | 20 |
Flora Gold | 20 |
Cukr třtinový hnědý | 10 |
Mandle (nesolené) | 20 |
Dochucovadla:
hmotnost hotového pokrmu 360 g
Energetická hodnota celkem: 3411 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 853 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lesní ovoce promícháme s mandlovým likérem nebo rumem, případně dle potřeby lehce osladíme. Ovoce rozdělíme do zapékacích mističek. Na posypku smícháme vločky, ořechové lupínky (nebo pokrájené ořechy), celozrnnou mouku, cukr a rostlinný tuk vhodný na tepelnou úpravu (např. Flora Gold) nebo máslo. Připravenou směsí posypeme ovoce a dáme zapéct cca 25-30 minut. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem. Lze podávat ještě teplé anebo dáme do krabičky a vezmeme si na svačinu s sebou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.