Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rošťenec na houbách

Zpět
  • Autor: Kat.Ch
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, tymián

Energetická hodnota celkem: 11963 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 219, Sacharidy (g): 76, SAFA (g): 117, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2991 kJ

Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 54.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 29.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Do horké vody namočíme sušené houby. V hrnci na oleji zprudka opečeme ze všech stran dozlatova osolené maso, poté jej dáme stranou a do hrnce vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, průběžně mícháme, než zesklovatí. Přidáme houby i s výluhem a snítku tymiánu, ode dna varečkou oddělíme případné připečeniny a vlijeme smetanu. Snížíme teplotu a necháme za občasného míchání cca 20 minut provařit, pak dochutíme, vyjmeme tymián a pokud chceme, můžeme omáčku rozmixovat. Před podáváním vrátíme do omáčky zpět na několik minut prohřát maso. Podáváme s přílohou dle výběru - výborné jsou špecle.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři