Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Okoun pod peřinou

Zpět
  • Autor: Lina.S
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 6303 kJ

Bílkoviny (g): 180, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 44, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1576 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 11, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Okouna osolíme, okořeníme kmínem a opečeme na malém množství oleje. V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, dvě vejce a nastrouhaný sýr. Okouna přesuneme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme v troubě na 200 °C asi 40-45 minut, dokud peřina nevyběhne a nezezlátne. Podáváme s čerstvou zeleninou případně s vařeným bramborem. Místo okouna lze použít jakoukoliv bílou rybu, pokud je filetovaná a bez kostí, a použít je možné i kuřecí nebo vepřový plátek.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři