Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 3.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Olej řepkový | 10 |
Lilek | 280 |
Kokosové mléko | 90 |
Kešu (nesolené) | 50 |
Česnek | 13 |
Cibule | 135 |
Brambory (syrové) | 240 |
Zázvor | 6 |
Dochucovadla:
curry, skořice, kardamon, citronová nebo limetová šťáva (hmotnost hotového pokrmu 1100 g, 1 porce 360 g, 100 g 340 kJ)
Energetická hodnota celkem: 3707 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1236 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 28.7, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Osmahněte na řepkovém oleji, přidejte celou skořici a kardamon, po chvíli přidejte i nasekaný česnek a zázvor. Lilek nakrájejte na větší kusy, přidejte k ostatní zelenině a krátce opečte. Přidejte curry, sůl, kešu ořechy a podlijte vývarem nebo vodou. Přidejte očištěné nakrájené brambory, kokosové mléko a přiveďte k varu. Vařte cca 15 minut do změknutí brambor a zeleniny. Na závěr dochuťte citronovou šťávou a dle potřeby dosolte. Můžete podávat jen tak samotné, s rýží nebo plackami. Pokud byste chtěli pokrm obohatit o bílkoviny, přidejte cizrnu nebo tofu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.