Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Příprava sóji

Zpět
  • Autor: Dieta-Davidek
  • Doba přípravy (min.): 14
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sójové kostky Bona Vita (v suchém stavu)100

Dochucovadla:

Základní věcí, pokud chcete zkusit pracovat s vegetariánskými pochoutkami. Sója je klíčová náhražka masa, obsahuje hromadu vitamínů a dalších podpůrných látek, včetně bílkovin. Sóju nejčastěji můžeme zakoupit v těchto podobách(pro prezentaci klikněte n

Energetická hodnota celkem: 1200 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 0, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do hrnce dáme 1 litr(u malého balení, u maxi plátků bude potřeba vývaru více) vývaru/bujónu a necháme přivést k varu. Jakmile se vývar vaří, přidáme sóju a hlídáme si 14 minut/20 minut u maxi plátků. Jakmile je sója uvařená, scedíme ji a pokud budete dělat omáčku, tak vývar můžete použít do omáčky místo vody. Poté, co sója vychladne, je za potřebí ji pořádně vymačkat od přebytečných tekutin – sója tím natáhne mnohem více do sebe chuť pokrmu, který připravujete. V případě, že chcete sóju dále smažit, je také dobré ji vymačkat pro lepší “kůrku“.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři