Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Játrová omáčka - snadno a rychle

Zpět
  • Autor: Pecival-MHD
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 ks cibule 400g drůbeží játra máslo = 0,5 cm plátek + lžička oleje sůl a pepř 1,5 lžíce hladká mouka 1l - 500 ml vepřový vývar nebo bujonu olej

Energetická hodnota celkem: 4470 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 32, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 894 kJ

Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

1 Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut. 2 Mezitím si připravíme jíšku - rozpustíme máslo s olejem, které zaprášíme moukou a necháme zpěnit a zrůžovět. 3 Pak za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři