Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí plec (syrová) | 1000 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Hrášek mražený | 200 |
Paprika červená | 200 |
Pórek | 100 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 50 |
Celer bulva | 50 |
Petržel - kořen | 50 |
Olej řepkový | 30 |
Smetana na vaření 12% | 50 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,bylinky podle chuti,
Energetická hodnota celkem: 8666 kJ
Bílkoviny (g): 259,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 722 kJ
Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Telecí maso si rozklepneme přes folii do plátu, lehce osolíme,opepříme, opaprikujeme.Naplníme směsí z vajec a zeleniny a pevně utáhneme, případně svážeme .Potřeme olejem a pečeme v pekáčku vystlaném cibulí a nastrouhanou kořenovou zeleninou, průběžně podléváme. Po dopečení zeleninu s cibulí rozmixujeme a tím šťávičku zahustíme, zjemníme trochou smetany. Náplň: vejce rozšleháme s trochou mléka a umícháme na pánvi do řídké směsi do které přidáme hrášek,kapii na kostičky, pórek na kostičky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.