Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hráškové ovesné "rizoto" se zastřeným vejcem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1745 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na pánvi na troše oleje zpěníme šalotku, poté přidáme ovesné vločky a ještě spolu krátce orestujeme. Poté přidáme vodu, osolíme a na mírném ohni vaříme do měkka. 2/3 hrášku (použijeme čerstvý nebo mražený, který krátce povaříme) rozmixujeme a zbytek si necháme v celku. Hrášek vmícháme do již hotového ovesného rizota a prohřejeme. Dle potřeby dosolíme. Připravíme si zastřené vejce. Vodu ochucenou kapkou octa přivedeme k varu a ztlumíme trochu teplotu. Vodu v hrnci zamícháme, aby se vytvořil vír, doprostřed vlijeme vajíčko a vaříme cca 3-4 minuty.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři