Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečený lilek s ajvarem a feta sýrem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule200
Lilek600
Olej řepkový20
Paprika červená400
Ajvar300
Feta40
Olivy černé30
Česnek10

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, bazalka

Energetická hodnota celkem: 3861 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 18, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Papriku, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli, česnek, červenou papriku a zbytek dužiny z lilku. Opékáme cca 5 minut, poté přidáme bobkový list a ajvar. Dochutíme solí a pepřem a chvíli dusíme, na závěr vmícháme pokrájené olivy. Hotovou směsí plníme lilky a dáváme do předem rozehřáté trouby, pečeme při 180 °C cca 20 minut. Poté přidáme rozdrobenou fetu a necháme ještě 5 minut zapéct. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilky lze připravit i na grilu.

Fotografie

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 08. 2019 20:11
Lilek mám moc ráda :-).

Naši partneři