Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky jáhlové | 35 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 120 |
Maliny | 50 |
Borůvky | 50 |
Čekankový sirup | 5 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 1420 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhlové vločky nasypeme do hrnce, přilijeme polotučné mléko a přidáme semínka z vanilkového lusku. Vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne. Dle chuti osladíme čekankovým sirupem. Na závěr přidáme do kaše jogurt, maliny a borůvky (nebo jiné ovoce dle sezóny). Kaši lze připravit i z jiných druhů vloček - tradičních ovesných nebo třeba pohankových. Úplně nejlépe uděláte, když si namícháte směs z několika druhů vloček.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.