Kategorie receptů
- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 30 |
Dýně | 200 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 100 |
Mrkev | 50 |
Olej dýňový | 5 |
Pórek | 80 |
Dochucovadla:
sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 1329 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vydlabanou a oloupanou dýni nakrájenou na kostky a mrkev podlijeme vodou a dáme péci. Na trošce dýňového oleje opatrně osmahneme, cibulku, česnek, přidáme pór, trochu osolíme a podlijeme trochou vody (cca 50 ml) a ještě podusíme. Smícháme s upečenou dýní a mrkví a rozmixujeme. Přidáváme jako přílohu, v mém případě grilovaný losos. Když použijeme větší množství vody či vývaru lze servírovat jako polévku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.