Kategorie receptů
- Autor: myrtil
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Upravený recept na plněná rajčata podle kuchařky Basic vaření po italsku. Chystám se vyzkoušet i lilkovou variantu :) Místo čerstvých rajčat je možné použít krájená rajčata z konzervy, uvedené množství odpovídá jedné plechovce (cca 425 ml).
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25 % průměr | 40 |
Olivy černé sterilované (Bonduelle) | 80 |
Strouhanka | 60 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Česnek | 5 |
Cibule | 50 |
Sardinky v tomatě | 250 |
Rajčata | 800 |
Paprika bílá | 400 |
Dochucovadla:
sůl, mletý černý pepř, citronová šťáva, zelená petželka
Energetická hodnota celkem: 4661 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1554 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14.7, Sacharidy (g): 36.7, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Zahřejeme troubu na 180 stupňů. Rajčata rozkrojíme, odstraníme šťávu s jadérky a pokrájíme je na kostičky. Papriky podélně rozpůlíme a očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut. Do směsi přidáme dvoje sardinky ve vlastní šťávě nebo v tomatě, promícháme, odstavíme. Přidáme strouhanku, parmazán, olivy, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Papriky vyskládáme těsně vedle sebe do pekáčku a lžící na ně navršíme směs - vzniknou jakési "lodičky". Můžeme podlít troškou vody, aby se nepřipalovaly, případně je péct na pečícím papíru. Pečeme cca 30 minut, dokud směs navrchu nezhnědne. Jako hlavní jídlo vystačí 1 porce k večeři, s krajícem celozrnného chleba případně i k obědu. Menší množství se dá využít i jako příloha k masu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.