Kategorie receptů
- Autor: rakova
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 1000 |
Rajčatový protlak | 340 |
Sojový olej | 15 |
Balsamicový ocet | 30 |
Javorový sirup | 37 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3548 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 87,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 710 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 2, Cukry (g): 17.4, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, případně také zbavíme semínek. Nakrájíme na kostičky a na chvíli osmahneme na oleji. Zalijeme 300 ml vody a asi 15 min dusíme. Změklou cuketu rozmixuje tyčovým mixérem, přidáme rajský protlak a dochutíme solí, octem a cukrem. Necháme chvíli povařit a podáváme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.