Kategorie receptů
- Autor: Gizelaa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Strouhanka | 20 |
Česnek | 10 |
Cibule | 100 |
Vejce celá průměr | 275 |
Sýr nízkotučný tvrdý 20 % - průměr | 200 |
Brambory rané | 550 |
Cuketa | 550 |
Hovězí maso zadní průměr | 600 |
Hlíva ústřičná | 200 |
Šunka kuřecí prsní Fitness | 100 |
Dochucovadla:
koření na mletá masa nebo staročeské koření cibule středně velká česnek cca 3 stroužky majoránka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 12166 kJ
Bílkoviny (g): 252,
Tuky (g): 144,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 17.9, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
´Hovězí maso umeleme na strojku a opečeme nasucho na pánvi, okořeníme kořením na mletá masa nebo staročeským kořením. Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na "okurkovém" struhadle, stejně tak sýr. Všechno smícháme v míse dohromady. Přidáme 5 vajec, jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hlívu nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, okořeníme a zamícháme. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Směs rozprostřeme do pekáče a dáme do trouby na cca 45 minut péct. V polovině pečení poklademe plátky šunky. Podáváme teplé nebo studené, se zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.