Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kynuté knedlíky se špaldovou moukou

Zpět
  • Autor: oldriskakalinova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sušené droždí, sůl

Energetická hodnota celkem: 3438 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 149, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Oba druhz mouky smícháme v míse, přidáme sušené droždí,sůl a vše opět zamícháme. Přidáme celé vejce a zaděláme vodou,tak,aby vzniklo nepříliš tuhé těsto, přidáme na kostičky nakrájený rohlík,ještě jednou řádně propracujeme a necháme kynout na teplé místě asi 40 minut, než testo dvatkrát zvětší svůj objem. Vytvoříme šišku knedlíku a necháme vařit v páře 20 minut. Po uvaření ihned propícháme vidličkou, aby se uvolnila přebytečná pára, nakrájíme a podávame. Z této dávky ingrediencí máme zhruba 18 plátků knedlíků. T

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 11. 2015 07:26
Fajn odlehčený knedlík:-)

Naši partneři