Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Luxusní brambory s tvarohem

Zpět
  • Autor: myrtil
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cottage Meggle180
Losos180
Brambory zimní360
Oleje (všechny druhy)10

Dochucovadla:

sůl, čerstvý kopr

Energetická hodnota celkem: 3844 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 12, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1922 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Upečeného lososa (cca 15 minut na 180 st v troubě, podle síly filetu, tak aby se maso začínalo dělit, ale zůstalo šťavnaté) rozebereme vidličkou na drobné kousky, smísíme s cottage sýrem, je-li potřeba přisolíme, a do směsi zamícháme hrst čerstvého sekaného kopru. Podáváme s pečenými brambory: podle chuti je připravíme buď celé, rozkrájené na čtvrtky nebo na půlcentimetrové plátky, na olejem pomaštěném plechu nebo pečicím papíru. Olej můžeme i vynechat. Rychlá varianta je i pečivo. Jídlo vzniklo úplně náhodně, když nám po jednom obědě zbyl kus pečeného lososa. Chutnalo nám to, od té doby občas pamatuju na to, aby ryba zbyla :-) Poprvé jsem ho tedy mísila s lučinou, podruhé s žervé a na konec jsem vyzkoušela i cottage. Všechno má něco do sebe :-)

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 03. 2013 06:14
To vypadá dobře určitě zkusím, díky
08. 01. 2013 15:25
to Terrad: když to byl původně fakt zbytek, takže se to muselo nějak vymyslet, aby nebylo rybky moc málo :-)
08. 01. 2013 14:07
To bude žůžo, to udělám!!!!
08. 01. 2013 14:06
To je lahůdka. My to děláme klasicky uvařené brambory, opečený losos s dresinkem s cottage a koprem. Fakt dobrá kombinace :-).
08. 01. 2013 13:28
vypadá to náramně! a Evi (myrtil): já třeba lososa dělám furt stejně - na pánvi nasucho nebo na páře. ale v podstatě to furt vypadá stejně. tohle mi přijde jako chutná změna a s tím koprem - hmmm, taková víc norská! ;-)
24. 10. 2012 11:45
vážně to vypadá jako chutná kombinace. určitě to vyzkouším :-))
24. 10. 2012 11:39
Heli, jen aby neřekl, že škoda kazit lososa takovým... :-D
24. 10. 2012 11:00
To vypadá, že takhle bych cottage dostala i do manžela :D
24. 10. 2012 07:21
Už teď se mi sbíhají sliny, určitě vyzkouším :-)
23. 10. 2012 21:57
Jo, zapomněla jsem, že mám vyzkoušenou i variantu s uzeným lososem pokrájeným na drobounko, taky doporučuji. Ale s pečeným je to chuťově jemnější.

Naši partneři