Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové maso dušené v mléce

Zpět
  • Autor: olivaoliva
  • Doba přípravy (min.): 200
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

hrubozrnná sůl, tymián,

Energetická hodnota celkem: 13480 kJ

Bílkoviny (g): 215, Tuky (g): 223, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 104, Cukry (g): 66, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ

Bílkoviny (g): 30.7, Tuky (g): 31.9, Sacharidy (g): 10.6, SAFA (g): 14.9, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Maso svážu do úhledného špalíčku (je-li třeba), potřu olivovým olejem a ze všech stran zprudka opeču. Osolím, podleji 200 ml plnotučného mléka, na maso položím 10g másla, přidám jednu palici česneku neloupanéhu a větvičku tymiánu a 10 kuliček pepře. Přiklopím dobře těsnicí poklicí a plamen ztlumím na minumum. Dusím, je-li třeba podleji dalším mlékem. Dusím takto 2,5-3 hodiny, dokud nespotřebuji všechno mlého, maso není měkké a omáčka krásně karamelová. Pak naporcuju a sním

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři