Kategorie receptů
- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře průměr | 1200 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, česnek, koření na kuře
Energetická hodnota celkem: 7615 kJ
Bílkoviny (g): 267,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ
Bílkoviny (g): 44.5, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, odstraníme z něj kůži a osolíme. Do jogurtu prolisujeme česnek (podle chuti) a přidáme oblíbené koření - já použila řeckou směs na kuře - 2 - 3 polévkové lžíce, nebojte se množství. Porce masa vložíme do lehce vymaštěného pekáčku a zalijeme ochuceným jogurtem. Zakryjeme a máme-li čas, necháme do druhého dne rozležet. Pečeme zvolna a pomalu, čím pomaleji a déle, tím lépe. Po hodině se podíváme a můžeme podlít vodou, obvykle se všechne jogurt do masa vsákne a je to potřeba. Z hotového kuřete by se měly snadno vyndat kosti. Podáváme s jakoukoli přílohou, vhodná je rýže nebo těstoviny, případně kuskus.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.