Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
1plechovka ananasového kompotu,(600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody. Krém: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, 3 pomazánková másla (150 g), 2 sáčky vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
Vejce celá průměr | 120 |
Cukr průměr | 150 |
Kompot průměr | 600 |
Prášek do pečiva | 20 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 400 |
Máslo pomazánkové | 450 |
Čokoláda na vaření průměr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 22620 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 281,
Sacharidy (g): 622,
SAFA (g): 159,
Cukry (g): 305,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáte na 180 stupňů Celsia. Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo do kterého se přídává šlehačka vyšlehaná se ztužovačem. Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.