Kategorie receptů
- Autor: Martja
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati syrová | 60 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 10 |
Výhonky sójové | 60 |
Hrášek | 25 |
Kešu | 30 |
Hoisin omáčka | 45 |
Oleje (všechny druhy) | 9 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 9 |
Kuřecí prsa | 300 |
Cibule | 70 |
Paprika červená | 130 |
Celer řapíkatý | 40 |
Energetická hodnota celkem: 4409 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2205 kJ
Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s 1 lžící škrobu. Smícháme sezamový olej (1 lžička, započítáno jako 3g oleje), omáčku hoisin (1 lžíce) a 1 prolisovaný stroužek česneku. Směs nalijeme na kuřecí maso , promícháme a necháme 20 minut marinovat. Na oleji (rozprašovačem 3g) opečeme kešu (cca 1 minutu) do zlatova. Přidáme hrášek (lze použít i lusky), celer, zvývající česnek, cibuli, sojové výhonky a papriku. Za občasného zamíchání dusíme 2-3 minuty. Vše vyjmeme. Slijeme marinádu z masa. Znovu poprášíme pánev olejem (opět 3g) a přidáme maso a opekáme 3-4 minuty. Vrátíme zeleninu a oříšky. V misce rozmícháme 2 lžičky škrobu s 2 lžícemi omáčky hoisin a 200 ml kuřecího vývaru a nalijeme do woku. Vaříme dokud omáčka neshoustne. Podáváme s vařenou rýží.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.