Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Španělské kuře

Zpět
  • Autor: janavlaskova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika, svazek petrželky.

Energetická hodnota celkem: 7322 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 47, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1831 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej.Kuřecí stehna rozkrojíme na čtvrtiny a opečeme do zlatova.Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme a obojí přidáme ke stehnům. papriky rozpůlíme a nakrájíme na proužky a rovněž přidáme k masu. Opékáme až změknou a mírně se obarví do hněda. Přimícháme krájená rajčata,víno a mletou papriku a uvedeme k varu. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.Přidáme k ostatním surovinám a vše 15 min. zvolna dusíme. Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.Můžeme přidat nakrájené černé olivy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři