Kategorie receptů
- Autor: Nutelka
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 52 |
Oleje (všechny druhy) | 2 |
Bílek | 35 |
Cottage 20 % bílý - průměr | 120 |
Šunka krůtí prsní | 80 |
Salát ledový | 120 |
Paprika červená | 80 |
Dochucovadla:
voda 100 ml, sůl, pepř Pozn.: mouky je 6 lžic mírně navršených
Energetická hodnota celkem: 1873 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Tortila: Vidličkou v misce rozšleháme 100 ml vody a bílek, přidáme mouku (6 lžic mírně navršených, může být pšeničná či špaldová), špetku soli a lžičku oleje. Dobře promícháme a necháme 10 min. odpočinout. Na rozpálenou suchou pánev s nepřilnavým povrchem nalejeme polovinu těstíčka, krouživým pohybem rozlijeme po celé pánvi a z obou stran krátce opečeme. Stejně tak i druhou tortilu. Náplň: Na ještě teplou tortilu rozetřeme cottage, dáme na plátky pokrájenou šunku, na nudličky papriku a list ledového salátu. Dle chuti můžeme osolit a opepřit, případně přidat pórek. Srolujeme a podáváme se zbytkem ledového salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.