Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřová plec na Halali

Zpět
  • Autor: misulinka
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, nové koření /2 kuličky/

Energetická hodnota celkem: 7266 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 139, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 59, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1817 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 14.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme cibuli a přidáme na větší kousky nakrájené maso, které jsme předem osolili a opepřili. Maso osmažíme a necháme chvíli dusit pod pokličou, aby pustilo šťávu. Poté přidáme skleničku halali, přidáme bobkový likst a nové koření a zalijeme vodou. V tlakovém hrnci necháme 15-20 minut vařit, až je maso měkké. Poté maso z hrnce vyndáme a omáčku zahustíme kukuřičnou moukou rozkvrdlanou v mléce. Po zahuštění omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme zakysanou smetanu a lžičku fruktózového cukru. Sundáme z plotny, vložíme zpět vyndané maso a můžeme podávat :-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři