Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brasírované vepřové s chorizem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, petrželka, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 14065 kJ

Bílkoviny (g): 207, Tuky (g): 242, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 102, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2344 kJ

Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 40.3, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 17, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a fenykl na drobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky (nebopoužijeme konzervované ve vlastní šťávě), česnek nakrájíme na plátky, chorizo na půlkolečka, chilli na jemno. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a chilli papričkou, maso poprášíme sladkou paprikou a přidáme k cibuli, také restujeme, postupně přidáme fenykl, chorizo a rajčata, vše zarestujeme. Nakonec zastříkneme 2 lžícemi bílého vinného octa, necháme odvařit, přidáme vývar a necháme pomalu probublávat, až do změknutí masa (cca 1 hodinu). Nakonec dochutíme podle potřeby solí a vmícháme čerstvě nasekanou listovou petrželku. Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem(může být i houskový), na talíři dozdobíme lžicí zakysané smetany a snítkou hladkolisté petrželky. Pozn.: jelikož je chorizo hodně tučné a při pomalém vaření se tuk hromadí nahoře, část ho odeberu stranou ... chuť pokrmu zůstane a jídlo se tím odlehčí.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři